Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кинологът Владимир Голубьов – президент на руската киноложка федерация предупреди, че нараняванията при кучета през зимата се увеличават поради опасността от скрити под снега остри предмети или дислокации и навяхвания заради заледяването.

“През зимата кучетата изпитват криогенна нечувствителност на крайниците, това е процес, при който ниската температура намалява чувствителността на лапите при кучетата. Ако например в това състояние домашният любимец стъпи върху счупено стъкло, той няма веднага да дръпне лапата си, продължавайки да се обляга на нея, допълнително наранявайки възглавничките. Кучето няма веднага да разбере, че се е порязало, а стопаните често откриват травмата в къщи. При ниските температури съдовете са стеснени и понякога няма дори кървене“, предупреди кинологът, цитиран от БГНЕС.

Според него през зимата е по-добре да избягвате ходенето на непознати заснежени места, където могат да бъдат скрити счупени стъкла, остри метални кутии, ями и опасни строителни отпадъци. Осен това кучето може да получи и други наранявания – навяхвания и натъртвания. Ето защо собствениците трябва да бъдат много внимателни за безопасността на домашния любимец по време на разходка през зимата.

“За да сведете до минимум риска от изкълчване или ставни проблеми, осигурете на кучето равномерно натоварване. Факт е, че интензивните упражнения върху “студени” стави могат да доведат до нараняване. Всяко внезапно движение може да доведе до неприятни резултати. Спортистите зпрез зимата се загряват много интензивно преди тренировка. Не започвайте интензивни тренировки с кучето, докато не го загреете”, препоръчва Голубьов

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.