Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Приключва един управленски мандат, който се радваше на парламентарен комфорт.

Това каза днес в студиото на БНТ бившият председател на БСП Михаил Миков.

Според него мандатът на правителството на ГЕРБ приключва "с малко мъгла по отношение на конфигурацията на следващия парламент", тъй като социологическите изследвания не говорят за ясна алтернатива на сегашното управление.

Като критика към съпратийците си той каза, че въпреки декларациите за нови политики, големият дефицит, според него, остава именно "в промяната на политиките".

Миков очерта основните особености на процесите, които протичат в БСП в момента. Той е на мнение, че партията безапелационно тръгва против демократични принципи, свързани с цялата ѝ вековна история. Това си твърдение той подкрепи с примери от местните партийни организации в страната извън факта на изключването на Георги Гергов от пловдивската организация. "Правят се игрички по места, за да се осигури подходящият човек."

"Гергов беше изключен заради изявление", каза Миков.

Покрай шума около Гергов са били отстранени или се възпрепятства изборът по места на други членове на Националния съвет. БСП не се очиства от "гербаджиите" в своите редици, а това са манипулации, с които си служат пуснатите да говорят по медиите от името на ръководството, убеден е Миков.

Върви процес на централизация на партията, на откъсване на националното ръководство от местните организации, процеси на разделение и противопоставяне, казва още той.

Михаил Миков даде добра оценка на ролята президента.

"Президентът Радев се утвърди като самостоятелен политик", каза бившият председател на парламента и подчерта, че тече опит от страна на ръководството на БСП да намали неговия авторитет.

Що се отнася до предстоящите парламентарни избори и исканите промени в закона, бившият лидер на Столетницата смята, че говоренето по изборното законодателство е закъсняло. Такива промени е можело да се дискутират по-рано, преди лятната сесия на парламента.

След изборите на 4 април Миков очаква сложна конфигурация за конструирането на следващото управление на страната и по-голяма фрагментация на парламента - ситуация, в която "трудно ще може да се наложи на обществото лява политика".

Коментари

"демократични принципи"?

"свързани с цялата й вековна история"? На комунистите им чета само заглавията. "Демократичните им принципи" в миналото избиха и смачкаха толкова много хора! А сега се появи и мутанта им ГЕРБ.
 's picture

godo1952

Калин

Престъпна партия, която продължава да отбелязва конгресите си от едно време, тоест това си е все същата престъпна партия ? Какви демократични принципи кви 5 лв. ?
 's picture

Дидо

Тоя или го блъска зверски махмурлук...

...или не е спирал от вчера - "демократични принципи" през вековната история на БКП?Зарков,няма ли кой да го заблъска по изветрялата кратуна?Малко другарски огън,така да се каже..

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.