Виолета Сечкова, (която неотдавна бе одобрена от правителството за почетен консул на Южна Корея в Пловдив - по искане на Сеул, каквато е практиката), написа отворено писмо - "от една възмутена жена, майка и съпруга до всички български майки и съпруги и в частност до г-жа Йорданка Иванова, майка на две деца и съпруга на Христо Иванов, председател на „Да, България“.

Поводът - преди 4 дни Иванов коментира новината за избора на почетен консул на азиатската страна у нас с текст, в който се говори за връзка между новия ангажимент на Сечкова и историята с снимките от спалнята на премиера Бойко Борисов. И разказа на последния за "Мата Хари", която била участник в инсценировка с пари и кюлчета в нощното шкафче. Името на Сечкова не е споменато от Иванов, но е приложена снимка от медийна публикация.

 

 

Днес Сечкова в своя профил в социалната мрежа първо коментира написаното накратко с думите "политическа импотентност". След това пише писмото, в което се казва:

"Пише Ви Виолета Сечкова. За мен семейството е най-голямата ценност. Така съм възпитана. Имам щастието да се радвам на три прекрасни деца и техния любящ баща.

На 13.01.2021г. Вашият съпруг г-н Христо Иванов разпространи в социалните мрежи вулгарна лъжа по мой адрес. Г-н Иванов публикува в личния си фейсбук профил текст, съдържащ абсурдни клевети, илюстриран с моя снимка. Председателят на „Да, България“ си позволи в името на политически цели цинично да потъпче моята чест и ценностите на нашето семейство. И то го направи като страхливец - чрез внушения, без дори да се осмели да спомене името ми." 

И задава въпроси на г-жа Иванова като на "жена и майка" - дали одобрява политици, в случая съпругът й, "заради съмнителни политически дивиденти" да "погазват всякакви морални норми?" Пита и това ли са ценностите, в които се възпитават децата си и какво би обяснила на своите в подобна ситуация: "Как ще им обясните, че клеветите за майка им са жалка политическа игра?" Писмото завършва с думите: "Деянието на Христо Иванов, по мое мнение, е позор за един съпруг и баща. Днес съм аз. Утре може да сте Вие - може да е всяка майка и жена.". И подпис с уважение.