За пръв път ГЕРБ ще има възможност да организира избори за парламент като част от изпълнителната власт. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов. Бившият втори човек в ГЕРБ, който отговаряше за структурите и ръководеше предизборните кампании на партията, допълни, че ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори в тези избори.

"За пръв път ГЕРБ ще има възможността да прави избори за парламент. Всички избори за парламент са минали по нормален, демократичен път. Собственият ми опит показва, че никога досега ГЕРБ не е провеждала парламентарни избори, не е участвала в подготовка като част от изпълнителната власт. ГЕРБ и ДПС ще бъдат партньори в тези избори, ще могат да направят това, което всички ние искаме да не се случва. Затова призоваваме за висока избирателна актвност", заяви Цветанов.

И допълни: 

"Правителството ще направи всичко възможно да се заиграва със страха на българските избиратели (свързан с епидемията от коронавирус - б.р.), да не се представят всички програми на българските партии".

Цветанов призова обществените медии БНТ и БНР да бъдат гарант за истински плурализъм по време на предизборната кампания. Той отново поиска да има ротация на областните шефове на МВР за изборите.

"Републиканци за България" се регистрира в ЦИК за участие на частичните местни избори в края на февруари.