Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Португалия вече е започнала политически контакти с България и Република Северна Македония (РСМ) във връзка с процеса на разширяване на ЕС.

Това съобщи днес държавният министър по европейските въпроси на иберийската страна Ана Паула Закариаш. Тя говори след заседание на съвет „Общи въпроси“ в Брюксел.

В момента Португалия е ротационен председател на ЕС.

„Трябва да видим как можем да постигнем намирането на път за започването на процеса и свикването на първата междуправителствена конференция както с РСМ, така и с Албания“, каза Закариаш.

Тя увери, че това е сред приоритетите на Лисабон. Интересното е, че в сайта на председателството не бяха споменати нито двете западнобалкански държави, нито каквото и да било за преговори за членство.

„Смятаме, че са необходими политическа дискусии и пълно доверие между двете страни партньори“, допълни Закариаш.

България наложи вето на започването на преговорите с РСМ заради историческия и езиковия спор с бившата югославска република.

Коментари

Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Труден проблем за Португалия.

Труден проблем за Португалия. Трябва да говори с едно българско Нищо проснато у Външно, а то може да повтаря само казано от Била-пликче Войвода!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.