Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Първите ученици от горните класове, които ще се върнат в училище за присъствено обучение, най-вероятно ще са 7,8 и 12 клас. Това стана ясно след срещата между министрите на здравеопазването и образованието, социалните партньори в системата на образование и главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев.

"Всички класове са важни, но като че ли се обединихме около 7., 8. и 12. клас. С ясното съзнание, че ще бъдат присъствено, след това ще се върнат към обучение в електронна среда от разстояние. Ще влязат други класове и така всички ще могат да минат през присъственото обучение".

Това каза зам.-министърът на образованието Таня Михайлова.

Властите обсъждат поетапно завръщане на учениците от 4 февруари. Идеята е те да ходят на училище по график, така че да не се събират повече от 40% от децата едновременно. ТОва обаче ще се случи само ако развитието на епидемичната обстановка продължава да е благоприятно.

Михайлова изтъкна, че за да се продължи с присъственото обучение, всички трябва да спазват стриктно мерките. Около 21% от учителите са заявили желание да бъдат ваксинирани, като техният брой се увеличава.

Учителите са е във втората приоритетна група за ваксинация, заедно със социалните работници. Михайлова заяви, че има готовност да се започне с ваксинациите още в края на тази седмица или началото на другата, в зависимост от приключването на първата фаза.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.