Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прокуратурата е изнесла 1418 картини и 45 графики от дома на бизнесмена с 18 обвинения Васил Божков и съпругата му Елена Динева, като голяма част от платната са на известни български художници - Владимир Димитров-Майстора, Дечко Узунов, Генко Генков, Константин Щъркелов, Димитър Казаков-Нерон, Светлин Русев и др.

Всички платна са иззети от жилище и други помещения на бул. "Васил Левски" в София и са предадени за съхранение на Националната художествена галерия с осигурена охрана от полицията във връзка с разследване на спецпрокуратурата, гласи съобщението.

В началото на миналата година от офиса на Божков и други ползвани от него сгради, сред които и музеят, бяха иззети и 6778 предмета, част от колекцията му с исторически ценности, която също е обект на разследване.

"През 2020 г. от сградата на ул.“Васил Левски“ № 79, както и от офис на ул. „Московска“ № 43, бяха иззети и предадени за съхранение в Националния исторически музей и 6 778 бр. предмета, притежаващи белезите на движими културни ценности.

С разрешение на наблюдаващите прокурори по делото, съгласно чл. 198 от НПК, предоставяме снимки на част от иззетите веществени доказателства, представляващи произведения на изкуството – картини и графики", пише още в съобщението от прокуратура.

"При "изземването" на антиките Гешев наруши 3 закона, които или не знае или не зачита. При "изземването" на картините погазват и Конституцията. Отново.

Утре могат да влезнат при всеки един от вас, да заграбят каквото си поискат и с разрешение на наблюдаващия прокурор да го покажат.

Искаме ли това да продължава?", така реагира Божков във фейсбук след новата акция на прокуратурата.

 

 

 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.