Германските фризьори се разбунтуваха срещу футболистите в Бундеслигата и настояха и те, както всички други в страната, да не ползват фризьорски услуги, докато трае локдаунът. Тъй като фризьорските салони са затворени в момента, перфектните прически, с които се появяват всеки ден играчите на терена, могат да бъдат направени само нелегално и с нарушения на правилата, посочи Съюзът на фризьорите в Германия.

В открито писмо до Германския футболен съюз фризьорите критикуват футболистите, че не понасят тежестта на мерките поравно с останалите и не служат за пример. Близо 80 000 салона, членуващи в Съюза на фризьорите, са затворили заради локдауна и за работещите в тях, които едва оцеляват, е видно, че футболистите ползват нелегални услуги.

„От повече от четири седмици фризьорските услуги не могат да се упражняват - който наруши забраната, рискува огромна глоба. В същото време виждаме на терена футболисти с току-що акуратно подстригани модерни фризури, които не могат да бъдат направени от съсед или съпруга, защото за тях са необходими професионални инструменти и умения“, коментира още Съюзът.

Футболният съюз обаче реагира възмутено на обвиненията и заяви, че не е необходимо да се нарушават правила и норми, за да излезеш добре фризиран на терена.

„В семействата на играчите, а и в клубовете им, има достатъчно хора с умения и разбирания за модата“, заяви Улф Барановски от Футболния съюз.