Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Сградата на Капитолия във Вашингтон беше блокирана поради заплаха за сигурността, два дни преди Джо Байдън да встъпи в длъжност като президент на САЩ, предаде Би Би Си.

Петима души загинаха на 6 януари, когато хиляди привърженици на отиващия си президент Доналд Тръмп нападнаха Капитолия, където се помещава Конгресът на САЩ.

Репортери на мястото на събитието предават днес, че е прозвучало съобщение за тревога и репетицията за встъпването в длъжност на Байдън е била прекъсната.

Подразделение от Националната гвардия край Капитолия днес. Снимка АП / БТА

В района има драконовски мерки за сигурност, разположени са хиляди военни от Националната гвардия. Очевидци съобщават за дим близо до Капитолия.

Пожарната служба във Вашингтон заяви, че е реагирала на пожар наблизо, който е бил потушен. Сигнал, разпространен до персонала на Капитолия, казва, че комплексът е блокиран, като никой няма право да влиза и излиза.

Всички 50 американски щата и окръг Колумбия са в готовност за евентуални протести, придружени с насилие преди инаугурацията на Байдън в сряда. ФБР предупреди за възможни въоръжени демонстрации на привърженици на Тръмп в щатските столици.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.