Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Японското правителство ще предостави спешна финансова помощ на северните райони на Япония, където не достигат ресурси за разчистване на снега. На пресконференция в Токио министърът на земеделските земи, инфраструктурата, транспорта и туризма Кадзуйоши Акаба съобщи, че над 60 души са загинали при разчистване на затрупани къщи, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Държавата ще пресметне бързо необходимите суми и ще предостави помощ за безопасно почистване на снега. Изключително разтревожени сме от големия брой загинали при почистването", каза Акаба.

По думите на министъра сегашният брой на жертвите е надвишил предишния печален рекорд от зимата на 2017/2018 г.

В северната част на главния японски остров Хоншу и на северния о-в Хокайдо от декември миналата година не спират силните снеговалежи. Те неведнъж предизвикваха нарушения в транспорта и комуналните услуги.

Мнозинството от загиналите при разчистване на сняг са възрастни хора. Те са падали от покривите на домовете си при опит да ги почистят от натрупалия се сняг или са загинали, затрупани от сняг. Затова правителството даде указания на органите на местната власт да използват ресурса, който се отпуска за почистване, на първо място, за да помогнат на населението.

Същевременно заради снежна буря на магистрала в северната префектура Мияги станаха поредица от пътнотранспортни произшествия с участието на най-малко 134 автомобила; един човек загина, а около десетина са пострадали, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс. Когато снегът завалял, заради намалената видимост контролните органи ограничили скоростта в дългия около километър участък до 50 км/ч, но това се оказало недостатъчно, за да се избегнат злополуки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.