Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Испанското правителство обяви днес Мадрид и други области, пострадали миналата седмица от бурята Филомена, за зони, засегнати от бедствие, което ще позволи отпускане на извънредни субсидии и вземане на други мерки за подпомагане на тези райони, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Бурята донесе най-обилния снеговалеж от десетилетия и причини щети за поне 1,4 милиард евро на испанската столица, показва предварителна оценка на кметството, макар че опозиционни партии оспориха тези данни.

Паднали дървета и снежни преспи, превърнали се в ледени блокове при последвалото застудяване, блокираха пътища и жп линии, прекъсвайки доставките за Мадрид и оставяйки празни супермаркетите.

След предприетото голямо разчистване, в което се включиха хиляди полицаи, пожарникари и военни, до известна степен нормалният живот в града бе възстановен, а по-голямата част от обществения транспорт отново заработи.

Много пътища обаче още не са разчистени, а регионалните власти предупредиха, че очакваните утре дъждове вероятно ще причинят наводнения и допълнителен хаос.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.