СИМОНА РУСЕВА

Мис Хондурас - Мария Хосе Алварадо (19 г.), и сестра й София (23 г.) са били убити, съобщиха днес от полицията в столицата Тегусигалпа.

Задържан е килърът Плутарко Антонио Руис, годеник на София.

“Със стопроцентова сигурност можем да потвърдим идентичността на жертвите”, заяви полицейският шеф Леонардо Осорио.

Труповете на двете жени са били открити край малкото градче Каблоталес, на брега на река Агуагуа в Северен Хондурас.
Мария бе коронована за Мис Хондурас през април. Днес тя трябваше да лети за Лондон за участие в надпреварата за Мис Свят. Победителката ще бъде обявена на 14 декември.

Мария Хосе (вдясно) и сестра й София Тринидад

Миналия четвъртък тя и сестра й София Тринидад Алварадо са били поканени на рожден ден в Санта Барбара, Северозападен Хондурас, на 200 км от столицата, където сестрите са живеели с майка си. Те трябвало да се върнат у дома на другия ден, но така и не се появили. Разтревожената им майка подала сигнал в полицията в събота.

Днес силите на реда са задържали годеника на сестрата София - Плутарко Антонио Руис. Издал го е съучастник в престъплението, за да получи по-мека присъда. Убийството е било извършено в нощта след празненството. Двете сестри са били застреляни с пистолет.

Годеникът е имал помагачи при заличаването на следите от престъплението, но убийството е извършил сам, твърдят от следствието.

Плутарко Антонио Руис признал, че убил своята годеница и нейната сестра.

Открити са оръжието и автомобилът, с които са труповете на сестрите са били превозени до мястото, където са били открити.
Самото място е посочил задържаният убиец. Засега няма съобщения какво е отключило агресията му.

Хондурас е страната с най-висока престъпност в света. На 100 000 души там се регистрират по 90,4 убийства.