Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Основателят на "Алибаба" Джак Ма се появи за пръв път в публичното пространство от октомври насам в 50-секундно видео.

В момента Китай извършва пълно структурно преобразяване на бизнес империята му и мнозина вярваха, че милиардерът е пострадал непоправимо, след като този месец бизнесменът бе изненадващо заменен в последния епизод на риалити предаване, в което той бе част от журито.

В публикувания клип на 20 януари бизнесменът се намира в стая със сиви стени и голяма картина. От "Алибаба" и неговата благотворителна фондация потвърдиха, че той е участвал в ежегодна церемония по награждаване на учители от селските райони, предаде Ройтерс.

 

Ма, който е бивш учител по английски, е превърнал образованието в основен приоритет на фондацията си - той се присъедини към множество благотворителни инициативи, след като се пенсионира от "Алибаба" през 2019 г.

"Ще се видим отново след края на епидемията", обеща Ма във видеообръщението, след като обясни на учителите, че заради COVID-19 празненствата по случай награждаването ще бъдат отменени.

Видеото с бизнесмена покори Weibo, китайската версия на Twitter, и предизвика множество дискусии в интернет пространството. Въпреки че Ма освободи шефското си място в "Алибаба" и "Ант", той запазва значително влияние върху дейността на компаниите и е любимец на китайския народ, предаде Си Ен Ен.

При потвърждаването на новината за появата на Ма акциите на "Алибаба" скочиха с над 10 процента.

Китай засили регулаторните мерки срещу антиконкурентното поведение в интернет сектора и "Алибаба" стана обект на антитръстово разследване, започнато през миналия месец. Компанията планира да събере поне 5 милиарда долара чрез продажбата на облигации, деноминирани в щатски долари, през този месец.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.