Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гигантското плаващо сметище край Своге замръзна, показа днес бТВ. На място в последните 3-4 нощи температурите бяха екстремно ниски - към минус 10-12 градуса.

След стартиралата офанзива по почистване на 10-12-декаровото петно от отпадъци, днес се е наложило в река Искър да влязат и лодки.

На петия ден от разчистването на тоновете отпадъци край ВЕЦ "Прокопаник" работата удари на лед, допълва бТВ.

"За съжаление ниските температури през последните дни превърнаха това сметище в един айсберг. Ледът скова всички боклуци заедно и те просто не могат да стигнат до мястото, където да бъдат изгребани“, обяснява пред медията Васил Шуманов, представител на ВЕЦ-а.

Както Клуб Z писа, след поройните дъждове донесли отпадъка по р. Искър, и след среща при министър-председателя Бойко Борисов, спешно се намериха 220 000 лв. за почистване. То стартира с ударни темпове - точно както нареди премиерът.

Близо половината от боклуците вече са извадени, но останалите не помръдват към стената на централата, съобщи още бТВ.

Опитите да бъде разкъсан замръзналият остров с кука и въже, което издържа на 10 тона тяга, не са дали резултат. На места дебелината на леда достига 10 см. Пробив откъм брега щял да се опита да направи и кран.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.