Това, което не успя да направи "Манчестър Юнайтед" преди дни, направи... "Бърнли" - да прекъсне серията на "Ливърпул" без загуба на "Анфийлд". 16-ият във Висшата лига срази шампионите с 1:0 в двубой от 19-ия кръг.

Ашли Барнс реализира от дузпа в 83-тата минута. Така "Ливърпул" е четвърти и на шест точки от лидера "Манчестър Юнайтед", който ден по-рано обърна "Фулъм" с 2:1 като гост.

Последното поражение на "червените" у дома във Висшата лига бе записано през април 2017 г. - срещу "Кристъл Палас". А "Бърнли" отново огорчи "Ливърпул" на "Анфийлд" - предишният път това бе от значение единствено за рекордите, не и за класирането.

На 11 юли "Бърнли" прекъсна серията от победи на гранда у дома в рамките на един сезон и го лиши от две върхови постижения, но титлата бе гарантирана.

"Червените" можеха да открият резултата в края на първото полувреме, когато Дивок Ориги удари греда. Силен мач направи вратарят на гостите Ник Поуп, но като цяло Мохамед Салах и компания отново страдаха от липса на идеи в атака. 

В 82-ата Ашли Барнс бе фаулиран от вратаря Алисон след грешка на Фабиньо и сам реализара наказателния удар. До края "Ливърпул" не намери отговор за добре организираната игра на "Бърнли" и в пети пореден мач от шампионата е без победа, като в четири от тях не е отбелязал гол.

В неделя тимът на Юрген Клоп гостува на "Юнайтед" в сблъсък за Купата на Футболната асоциация.