Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Джо Байдън подготвя нова вълна от укази в петък, с които да увеличи раздаването на хранителни помощи за гладуващите американци покрай пандемията от коронавирус, предаде "Бизнес инсайдър".

Действията са далече по-ограничени по обхват от пакета от мерки на стойност 1,9 трилиона долара, който Байдън предложи. Но някои от тях могат да бъдат предприети незабавно.

Новият пакет изисква гласуване в Конгреса, което може да отнеме няколко седмици и вероятно ще бъде критикуван от републиканската опозиция.

"Американските граждани не могат да си позволят да чакат и толкова много висят на ръба. Те се нуждаят от помощ", заяви Брайън Дийз, икономически съветник на Байдън.

Ето някои от мерките, които Байдън планира да предприеме по данни на "Вашингтон пост":

  • Да нареди на Министерството на земеделието, което администрира програмата за раздаване на ваучери за храна, да увеличи с 15 процента ваучерите за семействата, които обикновено разчитат на предлаганата храна в училищата.
  • Да разшири достъпа до Програмата за допълнителна хранителна помощ, която да увеличи ваучерите за храна при най-бедните с около 15 процента на месец.
  • Да нареди на Министерството на финансите да ускори предоставянето на помощи за тези, които отговарят на условията, но все още не са ги получили. 

Коментари

Байдън си мисли, че

Може да се управява с декрети. 17 само в при влизането в Белия дом. Един американски вестник, който не храни симпатии към Тръмп писа, че през последните 20 години първата задача на всеки нов президент на Щатите е да изтрие разпорежданията на своя предшественик. Навремето вождът на световния пролетариат е управлявал с декрети: декрет за земята, декрет за мира и т.н. Всчко тече, но нищо не се променя. (Древни гърци, извинете!)
Giga Shadow's picture
Giga Shadow
Giga Shadow

Недейте да оставяте

Недейте да оставяте антипатията ви към Байдън да диктува това което пишете. В текста ясно е написано, че в момента му се налага да издава тези декрети за тези помощи, защото в Конгреса ще се забави утвърждаването на закона за 1,9 трилиона помощи. И по принцип - навсякъде е така - има закони, но има и актове на управляващите (декрети, заповеди, решения, и др.)

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.