Кенет Брана ще влезе в образа на Борис Джонсън в тв сериал, който ще проследява действията на британския премиер по време на пандемията от коронавируса.

Филмът This Sceptred Isle, чието създаване беше обявено още през миналата година и който ще се излъчва по тв Sky, ще бъде режисиран от Майкъл Уинтърботъм, той е и един от сценаристите. Тим Шипмън, политически редактор в "Сънди таймс", ще е консултант, пише "Гардиън".

Тв драмата ще се е от 5 серии, като започва от встъпването в длъжност на Джонсън, ще проследи как се появяват първите случаи на коронавирус във Великобритания, как се разболява и минава през COVID-19 британският премиер, ще разкаже и за раждането малко след това на сина му.

В минисериала ще се проследи какво се случва в страната по време на пандемията, как реагират учени, лекари, пациенти.

Той е базиран на свидетелства на вътрешни хора на Даунинг стрийт 10, в здравното министерство, на медици, болни, експерти в цялата страна. В него са залегнали много реални истории.

Снимките на сериала трябва да започнат в първите месеци на тази година, а премиерата му се очаква по Sky Atlantic и Now TV през есента на 2022 г.