"Челси" уволни днес мениджъра Франк Лампард, съобщават Би Би Си и още няколко английски медии. Според "Дейли Телеграф" фаворит за поста е Томас Тухел, който пък наскоро бе отпратен от "Пари Сен Жермен" и заменен с Маурисио Почетино.

Малко по-късно клубът потвърди новината - за Лампард. Назначението на Тухел ще стане не по-рано от вторник.

През уикенда "Челси" победи "Лутън" за Купата на Футболната асоциация с 3:1, но и това не стана без усилия, а напоследък се представя много слабо във Висшата лига. "Сините" са девети в класирането и имат само една победа от пет шампионатни двубоя.

А през лятото клубът похарчи близо 300 милиона паунда за нови футболисти - никой друг в целия свят дори не се доближи до тази стойност. Също и като бройка попълнения - седем.

Лампард (42 г.), който е бивш играч на лондонските "сини", изкара 18 месеца на поста. Той е десетият треньор, уволнен от Роман Абрамович, откакто руският милиардер закупи клуба.

В съобщението на "Челси" се казва, че решението е взето трудно и никой в ръководството на клуба не е искал да се стига дотам. Но резултатите и представянето на отбора не отговарят на очакванията, а и не се виждало подобрение и как може да се стигне до такова. 

Лампард е определен като "клубна легенда" и "важна икона" (от Роман Абрамович), поради това било още по-трудно да бъде уволнен, но статутът му за историята на "Челси" оставал непокътнат. Олигархът уверява, че двамата с Лампард имат "отлични лични отношения" и засипва играча с похвали, като завършва с това, че при сегашните обстоятелства раздялата била в интерес и на двете страни.