Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Американска компания за производство на машини за изборите заведе иск на стойност 1,3 милиарда долара срещу бившия адвокат на Доналд Тръмп Рудолф Джулиани, като го обвини в клевета заради твърденията му за масови измами на президентските избори, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Базираната в Денвър компания "Доминиън вотинг системс" вече заведе дело срещу Сидни Пауъл, когото също обвини в разпространяване на фалшиви конспиративни теории за изборите, които Тръмп загуби в полза на демократа Джо Байдън.

Ерик Кумър, високопоставен служител на същата фирма, заведе дело за клевета срещу щаба на предизборната кампания на Тръмп, заявявайки, че е бил принуден да се укрива заради смъртни заплахи от поддръжници на предишния президент.

Засега няма коментар от Джулиани и неговия адвокат Робърт Костело. Миналата седмица бившият адвокат на Тръмп защити твърденията си и заяви, че е подложен на нападки заради "упражняването на правото си на свободно слово и заради това, че защитава клиента си".

"Доминиън вотинг системс" заяви, че е завела иска, за да изясни истината и "да защити себе си, служителите си и избирателния процес". Според иска фирмата е похарчила 565 000 долара за охрана, за да защити служителите си, които са подложени на тормоз и получават смъртни заплахи. Машини, произведени от фирмата, са използвани в над 20 американски щата.

Коментари

Иван  Панов's picture
Иван Панов
Ванко Американчето

?

Тоя много се беше вживял в ролята на всемогъщ.Плещи глупости и простотии, ама май трябва да ги докаже.

Тези хиляди доказателства

Той ги предложи на толкова много съдилища, но никъде не ги приеха за разглеждане и съответно не бяха извършени никакви разследвания!

?!

""Доминиън вотинг системс" вече заведе дело срещу Сидни Пауъл, КОГОТО също обвини" А ние си мислехме, че Сидни Пауъл е жена?!

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.