Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Властите в Палермо са разпоредили задържането на 16 души, обвинени в ред тежки престъпления като мафиотско сдружаване, опити за убийства, изнудване, причиняване на материални щети и незаконно притежание на оръжие. Карабинерите оценяват операцията като "сериозен удар" върху сицилианската мафия, известна като Коза ностра, пише днес в. "Стампа".

Разследващите са установили опити на местния мафиотски бос Джузепе Кузимано да сложи ръка върху разпространението на хранителни помощи за бедните по време на локдауна заради COVID-19.

Кузимано е главатар на Коза ностра в бедняшкия северен квартал на Палермо, известен като ЗЕН (ZEN-Zona Espansione Nord).

Мафиотският рекет продължава да тормози предприемачи и търговци в Сицилия, пише вестникът. Разследването е установило 13 случая, в които изнудвачите са се опитвали да налагат приятелски бизнес в строителството, да събират откупи от местните търговци, които са заплашвали или чиято собственост са повреждали  или палели в случай на съпротива. Въпреки това пет от жертвите на рекета са избрали да докладват на властите.

Мафията е планирала и грабежи на превозвачи на пари и ценности, както и на бензиностанции. За целта е разполагала с автоматични бойни оръжия и пластични експлозиви.

Арестите са предотвратили и война за надмощие между банди в квартал на Палермо, която миналия септември е стигнала до улична престрелка посред бял ден, по чудо се е разминало без пострадали.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.