Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Дворецът" в Геленджик, на руското Черноморие, който според опозиционера Алексей Навални принадлежи на президента Владимир Путин, е собственост на един или няколко предприемачи, каза пред журналисти днес прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

Кремъл смята за некоректно да разкрива имената на въпросните бизнесмени, добави той.

Отговаряйки на въпрос дали са известни собствениците на „двореца“, Песков каза:

"Очевидно е, че собственикът е предприемач... Всъщност това е голям обект, той е добре известен в Геленджик... И един или повече [предприемачи] пряко или косвено притежават този обект."

Прессекретарят заяви, че Кремъл "няма право да разкрива имената на тези собственици".

„И ние няма да направим това, просто не би било правилно“, обясни той.

Коментирайки забележка на журналист, че във филма от разследването си Навални не нарича самия президент собственик на съоръжението, говорителят на Кремъл каза:

„Не съм съгласен с вас. Това разследване твърди, че това е дворецът на Путин и че е построен за Путин... Силно не съм съгласен с вас тук."

Песков припомни, че, освен че отрече да е собственик на двореца, Путин вчера заяви във видеоконферентна дискусия със студенти, "че нито той, нито неговите роднини имат и нямат отношение към този обект, камо ли да го притежават“.

Забранена за полети зона

Говорителят отклони към Федералната служба за охрана и Федералната служба за сигурност въпрос за това има ли действително над Геленджик и защо зона, забранена за полети.

"Свържете се там. Това са отделите, които трябва да отговорят на тези въпроси, защото това са въпроси, които са в тяхната компетентност", каза Песков и добави, че "не би било съвсем правилно да се говори от Кремъл по тази тема".

"Едно е, ако наистина говорехме за президентската резиденция, тогава бих могъл да ви предоставя информация. Но тъй като това няма нищо общо нито с президента, нито с държавните резиденции, тук просто не можем да направим това", обясни прессекретарят на държавния глава.

Той призова да се изчака появата на коментари от ФСО и ФСБ (съответно Федералната служба за охрана и Федералната служба за сигурност - бел. ред.).

"Знам, че сме препратили там някои медийни апели. Затова смятам, че отговорите ще дойдат след още известно време", каза Песков.

Песков потвърди, че не знае Путин някога да е бил в тази резиденция.

"Нямам информация, че той някога е могъл да посети този дворец", каза говорителят. 

"Другари, светът е много по-разнообразен от частния дворец", каза в заключение той и добави, че има много дворци "и те по правило са частни".

Коментари

 's picture

Бобо

Рашка алкашка

Берлинския пациент ги вкара в обяснителен режим, а мустачко сам влезна в капана, Песков кажи че е държавна резиденция и да се приключва, а ти предприемачи....Часниците наели цялата държава да ги пази по въздух, по вода и по земя, бах тез предприемачи да накарат цялата държавна машина да им служи, ако е така ще рече бах ти държавата....
Емил Коцев's picture
Емил Коцев
Емил Коцев

Ураааа!

Ураааа! Пак Русия е номер 1. Руски милиардери построиха първия масов дворец в света. Заедно ще нанкат в един балдахин, заедно ще се п;акнат в една вана, заедно ще ги чешат. заедно.........! Единственото, което Песков не споделя, каква заедност са постигнали милиардерите със жените си!
Влади Кирилов's picture
Влади Кирилов
Нркадърник

Оказва се

Царят е гол! Това не е неговият дворец.......
Понякога наминаващ's picture
Понякога наминаващ
Понякога наминаващ

Лъжецът Путин

В презентацията на ООО "Аерокомплекс" е открито, че фирмата е работила по оборудването на хеликоптерните площадки на президентските резиденции в "Бочаров ручей", "Ново Огарьово" и... "Праскеевка", а Праскеевка е най-близкото селище до двореца на Путин. Други резиденции и дворци наоколо няма.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.