Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Журналистът и юрист Кирил Вълчев е новият генерален директор на БТА. Той бе номинация на ГЕРБ, а днес бе избран без дебат със 105 гласа "за". До нов избор се стигна след като през ноември почина дългогодишният ръководител на агенцията Максим Минчев. 

За поста Кирил Вълчев се състезаваше с кандидатурата на БСП - Ивайло Данаилов, филолог, журналист и бивш съветник на премиера Сергей Станишев. Номинацията на Вълчев бе подкрепена и от синдикалните организации в БТА.

Кирил Вълчев е дългогодишен юрист на БТА. Той е адвокат в сферата на интелектуалната собственост, медийно, търговско и гражданско право. 

В своята концепция за развитие на агенцията Кирил Вълчев предлага част от услугите на БТА да станат безплатни и достъпът до нея да се отвори за публичните организации, медиите и гражданите, разширяване на форматите и каналите за представяне на информацията, нови инвестиции в архива и нови кореспонденти в България и чужбина. 

Коментари

....

Доскоро го раздаваше люта опозиция на статуквото в "Седмицата" на "Дарик", но явно е получил предложение, на което не е могъл на устои и вече е част от същото това статукво. Много хитър ход на Борисов, умее да приласкава и привлича опонентите си сред своите хора.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.