Доц. Атанас Мангъров е сред номинираните за народни представители от структурите на ПП АБВ. Това съобщи председателят на партията Румен Петков. Той добави, че всички номинирани са дали съгласието си да бъдат обявени като кандидати на партията в предстоящия вот.

Подозрения, че доц. Мангъров ще търси политическа кариера има още от началото на епидемията с коронавирус. Той стана популярен с критиките си към ограничителните мерки, предприемани от националния опративен щаб. В публичното пространство доц. Мангъров се наложи като основен опонент на ген. Венцеслав Мутафчийски. За ген. Мутафчийски също има подозрения, че ще прави политическа кариера, но засега той категорично отрича.

Останалите постъпилите номинации по сектори са:

Спорт: Антон Коджабашев, Георги Сталев и Цветан Антов

Образование: Камен Семенлийски, Ирена Михайлова, Силвия Лецкова

Благоустройство: Александър Стефанов, Руска Стефанова

Икономика: Любомира Ганчева, Даниел Илчев

Наука: проф. Любомир Халачев, д-р Пламена Заячка

Култура: Веселин Плачков

АБВ изработи и изпрати до ЦИК и други държавни институции предложение за медицински протокол с препоръки към избирателните комисии за профилактика на риска, свързан с резпространението на коронавирусната инфекция (COVID-19) време на подготовката и въвеждането на избори за Народно събрание на 4 април 2021 г.  Това съобщи доц. Георги Кючуков, член на ръководството на АБВ.