"Манчестър Юнайтед" допусна шокираща загуба на "Олд Трафорд" от последния във Висшата лига - "Шефилд Юнайтед", 1:2 в двубой от 20-ия кръг.

Така "червените дяволи" пропуснаха да се върнат на върха и останаха втори на точка от "Манчестър Сити", който е с точка повече и мач по-малко.

"Манчестър Юнайтед" записа един от най-слабите си мачове от началото на сезона и загуби напълно заслужено. Още началото на двубоя бе лошо за домакините. Кийн Брайън откри резултата в 23-тата минута, а при попадението му вина има вратарят Давид де Хеа.

Хари Магуайър изравни след ъглов удар в 64-ата и манчестърци тръгнаха към пореден обрат този сезон, но този път се оказаха далеч от такъв.

Десет минути по-късно гостите организираха продължителна акция и Оливър Бърк вкара за 2:1, като топката рикошира в крака на защитника Аксел Туанзебе.

"Шефилд Юнайтед" не бе печелил на "Олд Трафорд" от 1992 г. "Остриетата" отидоха на арената с едва 5 точки, като изостават а цели 10 т. от спасителното 17-о място.

"Челси" не успя да зарадва новия си мениджър Томас Тухел, който наследи Франк Лампард - 0:0 срещу "Уулвърхемптън" на "Стамфорд Бридж". "Сините" създадоха голови ситуация, особено след почивката, но не успяха да ги реализират. 

Те са осми. А Тухел се присъедини към новия си отбор ден по-рано.

Други резултати: "Бърнли" - "Астън Вила" 3:2, "Брайтън" - "Фулъм" 0:0, "Евертън" - "Лестър" 1:1. 

Тази вечер от 22 часа е сблъсъкът между "Тотнъм" и "Ливърпул".