Тервел Пулев победи Викапита Мереро (Намибия) на боскова гала в Дар ес Салаам (Танзания) - щабът на съперника на българина хвърли кърпата в деветия рунд.

Това е 16-а поредна победа за Тервел на професионалния ринг и една от най-трудните - независимо от преждевременния край. Опитният африканец бе доста неудобен. 

Въпреки това Пулев водеше боя и спечели всички рундове до момента на прекратяване на срещата. 

В Танзания той е придружен от своя брат Кубрат Пулев и от мениджъра Ивайло Гоцев.

35-годишният Мереро е по-опитен от Тервел, той има 29 победи и 9 загуби, като е срещал на ринга някои от най-големите имена на средните и полутежката категория. Видя се обаче, че най-добрите му дни са в историята.

И той като по-малкия от братя Пулеви не е слагал ръкавиците през 2020 г.

Бронзовият медалист от Олимпийските игри в Лондон започна по-добре още от първия рунд. Той опитваше разнообразни атаки, прекъсвани от съперника му с клинчове и неспортсменска игра в не малко случаи.

Така двубоят не бе особено атрактивен за гледане - Пулев опитваше да се боксира чисто, за разлика от Мереро. Ясно бе, че той ще спечелил по точки, ако бяха отметнати всички рундове.

Основната причина за хвърлената кърпа е, че отпадна физически и рискуваше да бъде нокаутиран, макар че Тервел Пулев не го разклащаше сериозно с крошетата и правите си удари. Независимо от това той вкара много повече юмруци от намибиеца.

Според "Диема Спорт", която излъчи мача, и следващият двубой на Тервел може да е в Танзания. Той се опитва да стигне до мач за световна титла. А част от боксова гала може да стане и Кубрат Пулев. В Дар ес Салаам Кобрата се срещна със спортния министър на страната и с други спортни функционери.