ЦСКА-София обяви трансфера на халфа Юнус Санкаре в атинския "Панатинайкос". В информацията на официалния сайт на "червените" се казва, че сделката е била осъществена "след нелеки преговори", но клубът защитил "всички свои финансови условия".

Участникът в групите на Лига Европа миналата есен добавя, че направил всичко възможно да задържи футболиста, но решаващо се оказало неговото желание да търси ново предизвикателство. Не се съобщава каква е трансферната сума.

Юнус Санкаре - французин от сенегалски произход и юноша на "Пари Сен Жермен", беше привлечен на "Българска армия" миналото лято. Той веднага се утвърди като титуляр. В два поредни мача в късната есен треньорът Бруно Акрапович го замени и халфът бурно изрази недоволството си.

Предполага се, че влошените отношения с Акрапович са основната причина за напускането на Санкаре, а офертата от "Панатинайкос" окончателно е сложила край на престоя му на "Българска армия". Накрая той си е тръгнал почти ултимативно и против волята на клуба.

Същевременно ЦСКА-София още не може да доведе докрай привличането на еквадорския нападател Джорди Кайседо. През миналата седмица наши медии съобщиха, че сделката е факт - преотстъпване с опция за закупуване. Но това още не е така - няма потвърждение нито от Армията, нито от бразилския "Витория Баия", цветовете на който защитава Кайседо.

Ако той бъде спазарен, не е изключена продажба на Али Соу, спряган за няколко клуба още от есента. ЦСКА-София обаче трябва да побърза, в случай че иска да продаде Соу в Западна Европа, тъй като трансферният прозорец затваря тази нощ.