"Барселона" обяви, че ще заведе дело срещу испанския в. "Ел Мундо", публикувал последния договор на клуба с Лео Меси със заглавие, че това е контрактът разорил гранда.

Ако се вярва на публикацията, аржентинецът излиза на Барса 555 237 619 евро за последните четири години. В същото време колосът е пред фалит заради огромни дългове, които не може да обезпечава покрай пандемията.

В официална позиция се казва, че "блаугранас" нямат нищо общо с публикацията и не могат да поемат отговорност. И ще си потърсят правата заради щетите, които е причинила. 

От "Камп Ноу" добавят, че напълно подкрепят Лео Меси, особено предвид опитите да се опетни името му и да се нарушат отношенията му с клуба, защитавайки цветовете на който е станал "най-добрият футболист в света и в историята".

Според испански медии Меси и щабът му също обмислят да съдят "Ел Мундо".

Любопитно е, че "Барселона" не оспорва достоверността на изнесените числа, според които за последните четири години №10 заработва по над 130 млн. евро на сезон. Това го прави най-скъпоплатеният спортист в света. 

Въпросният контракт изтича на 30 юни и още не е ясно дали ще бъде подновен. Очевидно се чакат изборите за президент на клуба, пренасрочени за 7 март. И двамата основни кандидати за поста - Виктор Понт и Жоан Лапорта, заявяват, че искат легендата да остане и завърши кариерата си на "Камп Ноу".

Меси подаде официално искане да напусне миналото лято, но високата откупна клауза - 700 милиона евро, отказа кандидатите. Те обаче не са се отказали - "Манчестър Сити" и "Пари Сен Жермен".

Снощи Лео помогна на "Барселона" да спечели важна домакинска победа срещу "Атлетик" (Билбао) - 2:1 в Ла Лига. Реализатор №1 в историята на клуба откри резултата с прекрасно изпълнение на свободен удар в 20-ата минута. Попадението е под номер 650 на Меси за единствения клубен тим, за който е играл.

Така Барса се изравни по точки с "Реал" (Мадрид) - по 40, но и двата отбора са далеч назад зад лидера "Атлетико", който има 50 и мач по-малко.