Григор Димитров спечели първия си мач за 2021 г. - 6:3, 6:3, срещу австралиеца Андрю Харис на турнира „Мъри ривър“ в Мелбърн.

В следващия кръг първата ни ракета трябва да срещне друг представител на домакините, но от по-висока класа - Алексей Попирин. Това ще е първият мач помежду им - ако го има.

По-късно днес стана ясно, че мачовете в четвъртък се отлагат заради положителна проба за коронавируса на служител в хотел, в който са настанени играчи, треньори, съдии, официални лица и т.н. Сред тях е и Григор. Техният брой е около 600 души.

Те вече са изолирани и трябва да си направят PCR тестове. Решение за бъдещето на турнира ще се вземе според резултатите от тях. 

Гришо показа колебания и допусна много непредизвикани грешки срещу Харис, но е твърде рано за оценки, тъй като не е играл от есента на миналата година.

В първия сет Димитров проби за 3:2, след като и по-рано имаше шансове на сервиса на Харис. Веднага обаче се стигна до рибрейк.

Българинът бързо се коригира - 4:3, и до края на сета нямаше особени проблеми да го затвори.

Във втория брейкове на сметката на австралиеца нямаше, Гришо още по-лесно затвори мача за малко повече от час. Той направи цели шест двойни грешки, но това не се оказа от решаващо значение днес.

Покрай подготвителната надпревара в Мелбърн Димитров очаква и жребия за първия турнир от Големия шлем. По-рано днес Цветана Пиронкова загуби от Серина Уилямс в Аделаида, за нея обаче сезонът започна още през януари.