Григор Димитров отпадна на четвъртфинал на турнира „Мъри Ривър“ в Мелбърн. Във втория си мач в рамките на няколко часа той отстъпи пред французина Корентен Муте с 5:7, 2:6.

По-рано днес Григор излезе срещу австралиеца Алексей Попирин и го надви много трудно с 2:1 сета. Отделно, че срещата закъсня. Така срещу Муте пролича умора, която се оказа решаваща.

До пренатоварения график се стигна заради отложените вчера двубои, което бе породено от положителна проба на служител в хотела, в който са настанени над 100 тенисисти и общо към 600 участници в тази надпревара и в стартиращия в понеделник „Аустрелиън оупън“.

Димитров поведе с 5:2 на Муте и сервираше за спечелване на първия сет, когато бе пробит. Нататък опонентът му грабна още четири поредни гейма и поведе в общия резултат със 7:5.

Първата ни ракета допусна доста грешки от всякакво естество. И в предишните мачове пролича, че формата му все още криволичи.

Вторият сет бе под контрола на Муте, повел с ранен пробив, след което затвърден. Тук се видя, че Гришо няма сили за обрат.

Сега той чака Откритото първенство на Австралия, като още в началото има много труден и неудобен за него съперник - Марин Чилич.