Реал Мадрид смачка Шалке 04 с 6:1 като гост в първи осминафинал от Шампионската лига. Белия балет тотално доминираше в мача и в 90-ата минута водеше с 6:0, преди Клаас Ян Хунтелаар да отбележи почетно попадение за германците.

Това е втора победа с такъв резултат за Кралския клуб в това издание на турнира, след погрома в Истанбул над Галатасарай в групите. Един гол не стигна на испанците да изравнят рекорда за най-много отбелязани голове на чужд терен в мач от лигата, който се държи от два френски отбора – Марсилия (7:0 срещу Жилина) и Лион (7:1 срещу Динамо Загреб).

Кристиано Роналдо, Карим Бензема и Гарет Бейл вкараха по два гола за разгрома. По този начин португалецът се завърна начело на голмайсторите в ШЛ с 11 попадения, изпреварвайки Златан Ибрахимович от Пари Сен Жермен, който е с едно по-малко. Бензема и Бейл събраха по четири. Реал Мадрид пък до момента в надпреварата има отбелязани 26 гола в 7 мача или средно по 3.7 на мач. На ревашна в Испания нищо чудно белите да подобрят резултата от Гелзенкирхен.

Двубоят показа огромната разлика между грандовете и т.нар. отбори от средна европейска класа, какъвто е Шалке 04. С всяка изминала година тази разлика става все по-голяма.

С представянето си Реал Мадрид се превръща в най-сериозния претендент да вдигне трофея в Лисабон през май, заедно с Байерн. Белият балет се намира в много добра форма от началото на годината, а треньорът Карло Анчелоти разполага с може би най-добрата атака в света в лицето на Роналдо, Бензема и Бейл.