Григор Димитров е в третия кръг на Откритото първенство на Австралия след нова трисетова победа - 7:6(1), 6:1, 6:2 над австралиеца Алекс Болт.

Следващият съперник на българина е далеч по-труден - Пабло Кареньо Буста, вероятно в петък. В този поток е и Доминик Тийм, на когото също предстои тежък тест - срещу Ник Кириос.

На "Маргарет Корт арина" Димитров срещна тредности само в първия сет, в който нямаше пробиви. И двамата не се възползваха от възможности в средата на частта. Шансовете пред българина бяха повече.

В тайбрека бившият №3 в света даде само точка на опонента си, който игра в Мелбърн с "уайлд кард". Така постави началото на далеч по-лесно продъжение и завършек на двубоя.

Във втория сет Димитров поведе с 5:0. Болт взе само един гейм. И два в последната част, която имаше аналогичен развой от 3:0. Един от местните тенисисти се съживи и опита да върне пробив, но Гришо удържа устрема му и след по-малко от два часа се прибра в съблекалнята.

Не и преди да благодари в интервюто си на корта на българската агитки, която отново го подкрепяше с възгласи и песни.

Пабло Кареньо Буста, който ще излезе за седми път срещу Григор Димитров (резултатът е 3:3), елиминира чеха Иржи Весели - 6:3, 7:6(3), 2:6, 6:4.

Доминик Тийм бе убедителен срещу Доминик Кьопфер от Германия - 6:4, 6:0, 6:2.

А Ник Кириос и Юго Юмбер изиграха зрелището на деня - 5:7, 6:4, 3:6, 7:6(2), 6:4. В четвъртия сет Юмбер сервираше за спечелване на мача, но ексцентрикът върна пробива и направи обрат.

На моменти публиката се държеше като на футболен мач и доста неприлично спрямо французина. А Кириос отново не пропусна да изявява претенции към съдията на стола.

Новак Джокович бе затруднен от американеца Франсис Тиафо - 6:3, 6:7(3), 7:6(2), 6:3.

В третия кръг са Александър Зверев, Диего Шварцман, Тайлър Фриц, Феликс Оже-Алиасим, Денис Шаповалов, Милош Раонич, Душан Лайович...

Както и Мартон Фучович, извхърлил бившия шампион Стан Вавринка - 7:5, 6:1, 4:6, 2:6, 7:6(9). Това бе другият мач, който си струваше да се гледа в третия ден.