Депутатът от Патриотичния фронт Велизар Енчев, който единствен от партията си не подкрепи второто правителство на Бойко Борисов, отново е недоволен от новата власт. Сега на мушката на бившия дипломат и тв водещ е попаднал здравният министър Петър Москов, който вчера обяви, че потребителската такса за пенсионерите ще бъде увеличена.

Патриотът Енчев използва социалната мрежа фейсбук, за да обяви, че е внесъл запитване по тази тема до министъра от Реформаторския блок.

Ето и целия статус на депутата:

Тъй като днес министър Москов потвърди намерението си да увеличи потребителската такса за пенсионерите, току-що внесох в "Деловодство" на НС въпрос към министъра на здравеопазването.

В Ъ П Р О С
от Велизар Пенков Енчев
Народен представител от ПГ на ПК „Патриотичен фронт“

На основание чл. 90, ал. 1 от Конституцията на Република България и чл. 92 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, внасям въпрос

ОТНОСНО: Намерението на министъра на здравеопазването да се увеличи потребителската такса за пенсионерите

Уважаеми господин министър,


На 20 ноември т.г. медиите съобщиха за Ваше намерение да се премахне ниската такса, която пенсионерите плащат при лекар. Както е известно, от началото на 2014 г. правителството на Пламен Орешарски въведе потребителска такса от 1 лев за пенсионери, като останалата сума до 2,90 лв. поема държавата. 

В качеството си на говорител на пенсионерските съюзи в България изразявам своето безпокойство от подобни информации и държа да ми отговорите наистина ли оглавяваното от Вас министерство подготвя чувствително увеличение на потребителската такса за пенсионерите.

Също така бих искал да Ви попитам: обмисляте ли възможността потребителската такса за пенсионерите (с пенсии под прага на бедността) да отпадне?

21 ноември 2014 г. 
Народен представител:
Велизар Енчев