Адресът изобщо не е важен! Сложете марка от 65 стотинки и напишете "За Дядо Коледа". Това е напълно достатъчно. 

В "Български пощи" вече приемат писмата с коледни желания, а дните до Рождество Христово много бързо ще се изтърколят. И тази година за 15-и пореден път държавната компания организира конкурса „Най-красиво писмо до Дядо Коледа”

Всяка година пощите получават хиляди детски писма до белобрадия старец от Лапландия. Пощальоните са в комбина с верните му помощници - джуджетата и им ги предават лично в големи чували.

И докато адресът на Дядо Коледа изобщо не е важен, то е много важно да напишете вашия собствен адрес горе вляво на писмото.

И още една тайна, която може би не знаете - той знае много добре български и не е необходимо да търсите в преводача на Google лапландският език!

Всяко малко или пораснало дете, което изпрати писмо до Дядо Коледа ще получи личен отговор от стареца, в който винаги присъства мотото: „Който пише правилно адреса свой, получава отговора мой”.

За най-красивите писма има и други награди от „Български пощи” ЕАД. Така че - не губете време - крайният срок е до 15 декември!

Писмата за участие в конкурса могат да бъдат написани както на ръка, така и на компютър. От "Български пощи" разкриват и допълнителни тайни - Дядо Коледа много ще се зарадва, ако ги придружите с рисунки или стихчета.