Четвъртфиналът на Григор Димитров срещу руския квалификант и дебютант Аслан Карацев на „Аустрелиън оупън“ е насрочен за ранните часове във вторник наше време.

Програмата на централния корт откриват тайванката Су Уей Сие и Наоми Осака от 03:30 часа. Димитров и Карацев ще започнат не по-рано от 6 ч.

Във вечерната програма в Мелбърн - след 10 ч., са двубоите Серина Уилямс - Симона Халеп и Новак Джокович - Александър Зверев. От тези четири двубоя ще се оформят полуфиналните двойки в тази част на схемата.

Григор за четвърти път е на 1/4-финал на Откритото първенство на Австралия и за втори може да се озове в топ 4. Вчера той се разправи с третия в света Доминик Тийм с 3:0 сета. Следващият му съперник е сензацията на турнира тази година. За първи път 27-годишният здравеняк (номер 114 в света, но от идния понеделник ще е доста по-напред) играе в основната схема на турнир от Големия шлем. 

Той изхвърли топиграчи - Диего Шварцман и Феликс Оже-Алиасим (с обрат от 0:2).

А за първи път в „оупън ерата“ трима руснаци са на четвъртфинали в „Гранд слам“. Карацев проправи пътя вчера, а днес очаквано го последваха Данийл Медведев и Андрей Рубльов. В сряда те ще се изправят един срещу друг.

Медведев не остави много на американеца Макензи Макдоналд - 6:4, 6:2, 6:3. А Рубльов игра само два сета срещу Каспер Рууд, който се отказа след втория - 6:2, 7:6(3). Руснак не е печелил турнир от голямата четворка от 2005 г., когато Марат Сафин стана №1 в Мелбърн.

В този поток е и Рафаел Надал, разбил с 3:0 (6:3, 6:4, 6:2) Фабио Фонини. Световният номер 2 чака Стефанос Циципас, който се оказа щастливец - Матео Беретини се оттегли от надпреварата заради контузия и така един от най-интересните сблъсъци днес не се случи.

Резултати при жените: Ашли Барти (Австралия) - Шелби Роджърс (САЩ) 6:3, 6:4, Каролина Мухова (Чехия) - Елиз Мертенс (Белгия) 7:6(5), 7:5, Джесика Пегула (САЩ) - Елина Свитолина (Украйна) 6:4, 3:6, 6:3 и Дженифър Брейди (САЩ) - Дона Векич (Хърватия) 6:1, 7:5.

Ще има американски четвъртфинал - Пегула срещу Брейди, а другият е Барти - Мухова.