Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Иран е уведомил Международната агенция за ядрена енергия (МААЕ) за плановете си да прекрати достъпа за инспекции в обекти извън декларираните, предадоха Ройтерс и ДПА, цитирани от БТА.

Според съобщението на агенцията на ООН за ядрен надзор вчера Техеран е заявил, че от 23 февруари няма да прилага клаузата от ядрената сделка с шестте световни сили, която предвижда „доброволни мерки за прозрачност“.

Протоколът към споразумението от 2015 г. позволява на инспекторите от МААЕ да извършват без предупреждение проверки в недекларирани от Иран обекти.

Иран беше предупредил, че ще престане да спазва този свой ангажимент от сделката, ако не бъдат вдигнати санкциите на САЩ, наложени от администрацията на бившия президент Доналд Тръмп. През 2018 г. Тръмп изтегли Америка от споразумението с Иран и възобнови санкциите.

Генералният директор на МААЕ Рафаело Гроси е изразил готовност да замине за Иран, за да обсъди въпроса за инспекциите.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.