Вълчицата от зоопарка в Хасково категорично показва, че не ѝ се живее там, след като избяга за пореден път. Този път тя надхитрила служителя, който я гледа, и който на свой ред е получил наказание - отстраняване от работа

За сагата с животното разкава Нова тв. Всъщност Кума Лиса обикаля край града от месеци и след като най-после била хваната и настанена в зоокъта, успяла отново да избере свободата.

„Историята е отпреди три месеца. Тогава се появяват сигнали от граждани на телефона на общината, че в лесопарк "Кенана” се забелязва животно, което много наподобява вълк. То излиза и се приближава близо до хората. Сигналите за три месеца са не по-малко от 60-70“, казва пред медията Щерьо Янев - шеф на общинското предприятие, което поддържа зоокъта.

Той посочи, че залавяното на вълчицана е било трудно. Били са необходими доста усилия, положени в рамките на няколко дни. След като животното било настанено в зоопарка, то обаче избягало.

„След разговор със служителя, който в момента е временно отстранен, стана ясно какво се е случило. При захранване сутрин той е влязъл през вратата, животното е било дружелюбно. Служителят явно е подценил ситуацията, въпреки че има строги правила, и тя е успяла да излезе“, добави Янев.

Той е категоричен, че животното е дружелюбно и не е опасно.

„Клиповете в социалните мрежи показват, че животното си играе с хората, с техните домашни любимци. И вчера не е проявило агресия. Очевидно е свикнало с хората”, заключава Янев.