СИМОНА РУСЕВА

Актрисата Жули Гайе (42 г.) де факто вече е първа дама на Франция. Тя често посещава президента Франсоа Оланд (60 г.) в Елисейския дворец и нощува там до четири пъти седмично.

Бомбата хвърля в последния си брой сп. “Воаси”. На корицата е публикувана снимка на Оланд с Жули на тераса в градината на Елисейския дворец, други фотоси са на вътрешни страници.

Уточняващият текст на корицата е: “Първите снимки на влюбената двойка”.

Оланд и Гайе на корицата на сп. Воаси

За интимната връзка между двамата се говори от началото на годината, но за пръв път те са уловени от фотообектив заедно. Любовната афера стана причина дългогодишната спътница в живота на Оланд – журналистката Валери Трирвильор, да изпадне в тежка емоционална криза, тя дори постъпи в болница. След изписването й не се върна в Елисейския дворец, раздялата беше неизбежна.

Валери Трирвильор.

От месеци нищо не се чуваше за отношенията на Оланд с Жули. Сега става ясно, че те никога не са се разделяли.

Публикуваните във “Воаси” снимки са с лошо качество. Това насочва на мисълта, че те са правени от голямо разстояние. Веднага се заговори, че са използвани дронове, пуснати над Елисейския дворец.

“Не използваме подобни методи”, заяви днес главната редакторка Марион Аломбер. Същевременно тя обясни, че според журналистическото раздледване на екипа й Жули прекарвала по една до четири нощи седмично в Елисейския дворец.

Документирано било също, че актрисата била вкарвана в двореца от президентски телохранители. Използван бил страничен вход. жули пристигала в тъмносин държавен автомобил с шофьор.

Разкритията взривиха общественото мнение. И то не само заради държавните харчове около интимните срещи на президента с любимата му. Мнозина се питат – след като папараци са успели да заснемат двойката в градината на двореца, където малцина имат достъп, нямали да е много лесно и терористи да посегнат на живота на държавния глава.

На Оланд идната седмица му предстои още едно изпитание. Предишната му дългогодишна изгора Валери Трирвильор обяви, че ще даде пространни интервюта. Поводът е излизането в понеделник на британския пазар на автобиографичната й книга “Благодаря за този момент”. В нея тя описва връзката си с Оланд, както и дълбокото си разочарование от неговата изневяра с Гайе.

Досега във Франция са продадени над 600 000 екземпляра, предстои пореден тираж.