"Челси" изкова ценна победа срещу "Атлетико" (Мадрид) - 1:0 в първи осминафинал от Шампионската лига. Двубоят се игра в Букурещ.

В другия двубой тази вечер първенецът "Байерн" (Мюнхен) разби "Лацио" с 4:1 като гост.

Реваншите са на 17 март.

Двубоят в румънската столица бе предимно тактическо надиграване, спечелено от символичните гости, благодарение на смелостта и индивидуалната класа на Оливие Жиру. 

В 69-ата минута той отбеляза със "задна ножица". Имаше изчакване за проверка на ВАР за редовността на гола. В крайна сметка се оказа, че топката е достигнала до французина от футболист на "дюшекчиите". Това е причината да не бъде присъдена засада.

В останалото време нямаше много интересни ситуации пред двете врати.

"Атлетико" не записа точен удар във вратата на съперника и потвърди слабата си форма напоследък. Повлия вероятно и това, че мачът премина много далеч от Мадрид.

Испанският тим започна активно, явно опитвайки да вкара ранен гол, но "Челси" се справи с този план. "Сините" играха малко по-добре и взеха предимство.

И ако тук интригата остава, такава няма за реванша "Байерн" - "Лацио". Германският гранд реши всичко още в Рим.

Резултатът бе 4:0 още до 48-ата минута. Реализираха Роберт Левандовски (10-ата), Мусиала в 24-ата, Сане в 43-тата, а в 48-ата Ачерби си отбеляза автогол.

Малко след 0:4 Кореа намали.

В сряда са мачовете "Аталанта" (Бергамо) - "Реал" (Мадрид) и "Борусия" (Мьонхенгладбах) - "Манчестър Сити".