Тайгър Уудс е буден и контактен, съобщават световните агенции. Една от големите звезди на голфа претърпя тежка автомобилна катастрофа вчера край Лос Анджелис, след което са му направени няколко операции на крайниците.

Носителят на 15 големи титли бе изваден от високопроходимия си автомобил с помощни средства от страна на пожарникари и веднага откаран в местна клиника.

Според шерифската служба причина за инцидента е висока скорост в участък, в който ограничението е 45 км/ч. Немалко шофьори обаче често не го спазвали.

Уудс е бил с предпазен колан, отворили са се въздушните възглавници, които вероятно са му спасили живота. Няма данни да е употребил алкохол и (или) наркотици.

Голфърът е загубил управление и автомобилът му е минал през две платна, след което се е преобърнал заради сблъсък с бордюр. Спрял е в дърво, няма спирачен път, заяви шерифът на окръга Карлос Гонсалес, според когото пострадалият „е щастливец, че е жив“. Бил е сам.

В официално съобщение се казва, че Тайгър Уудс има множество счупвания и по двата си крака. Направени са му операции и костите са фиксирани с помощта на пластини, винтове и т.н.

Звезди на спорта и шоубизнеса пожелават бързо възстановяване на Тайгър Уудс, както и личности като Барак Обама.