Фаворитите в Шампионската лига и тази вечер записаха победи, които им дават огромно предимство да продължат на четвъртфиналите.

"Реал" (Мадрид) победи "Аталанта" в Бергамо с 1:0, а "Манчестър Сити" бе дори по-убедителен срещу "Борусия" (Мьонхенгладбах) в Будапеща - 2:0.

Реваншите са идния месец.

"Белите" рано получиха числен превес - в 17-ата минута Ремо Фройлер видя червения картон за нарушение срещу откъсналия се Ферлан Менди и "Аталанта" остана с десетима.

Нататък гостите имаха огромно преимущество във владеенето на топката и воденето на играта в половината на своя съперник. Въпреки това чистите голови положения за "Реал" не бяха много.

И когато не се виждаше как "лос меренгес" ще вкарат гол, а "бергамасите" ще се измъкнат, Менди отбеляза с прекрасен удар отдалеч.

"Реал" бе лишен от няколко основни футболисти (например Карим Бензема), видя се, че не е в най-добрата си форма, но има отличен шанс да продължи.

Това важи с още по-голяма сила за "Манчестър Сити", чиято впечатляваща победна серия от английските терени се пренесе и в Европа. 

Бернардо Силва и Жесус направиха реванша почти протоколен с попаденията си в 29-ата и 65-ата минута.

Останалите резултати от първите осминафинали

"Барселона" - "Пари Сен Жермен" 1:4

"РБ Лайпциг" - "Ливърпул" 0:2

"Порто" - "Ювентус" 2:1

"Севиля" - "Борусия" (Дортмунд) 2:3

"Атлетико" (Мадрид) - "Челси" 0:2

"Лацио" - "Байерн" (Мюнхен) 1:4