Принц Хари твърди, че той и Меган Маркъл "никога не са се отдалечавали" от кралското семейство и че е направил "това, което всеки съпруг или баща би направил", емигрирайки в Лос Анджелис, пише днес "Дейли мейл", позовавайки се на последното излъчено телевизионно интервю на Хари.

Херцогът на Съсекс каза, че преместването в Калифорния миналата година е по-скоро „отстъпване на заден план, а не напускане“. Снощи той се появи в The Late Late Show на Джеймс Кордън. Хари разкри, че е имал видеосрещи в Zoom с кралицата и че тя изпратила на сина му Арчи машина за вафли за Коледа. Той описва сина си като "истеричен" и сподели, че първата му дума била "крокодил". Принцът каза и че след две срещи с Меган е разбрал, че "тя е човекът".

Излъчването на 17-минутния филм с Хари съвпадна с рядко публично изявление на Елизабет II снощи, в което тя насърчи всички британци да се ваксинират срещу COVID-19.

На 7 март се очаква Си Би Ес да излъчи екскслузивно 90-минутно интервю на Опра Уинфри, най-популярната в САЩ тв водеща, с Хари (36 г.) и Меган (39 г.), в което се очаква те да разкажат "цялата истина" за раздялата си с британската монархия и преместването си в Калифорния. Часове преди него е насрочено телевизионно обръщение на кралицата по случай деня на Британската общност и медиите коментират, че тя и внукът ѝ ще се състезават за вниманието на публиката.

Хари и Меган - младоженци. Снимка архив Клуб Z

През по голямата част от интервюто Хари разговаря Кордън, докато обикалят Лос Анджелис на откритата втора палуба на двуетажен автобус (един от символите на Лондон) на какъвто принцът признава, че досега в живота си не се е возил. Той разказва за връзката си с Меган, за сина си Арчи и за решението им да напуснат предната линия на кралското семейство. Хари признава, че напрежението да бъде част от лицето на монархията е „разрушавало психическото му здраве".

Описвайки решението на двойката да се премести в Щатите, той казва:

„Това не беше напускане. То беше по скоро отстъпване назад, а не оттегляне. Това беше наистина трудна среда, което мисля, че много хора видяха. Затова направих това, което би направил всеки баща или съпруг и си помислих: „Как да изведа семейството си оттук?“. Но ние никога не сме си тръгвали и, що се отнася до мене, каквито и решения да се вземат от тази страна, аз никога няма да си тръгна".

„Животът ми е да служа на обществото, така че, където и да бъда по света, той ще бъде същият“.

В интервюто с Кордън Хари стана първият член на британското кралско семейство, който защити филма на Netflix "Короната", казвайки, че той дава на публиката "груба представа" за напрежението в живота в кралския двор, пише днес "Бизнес инсайдър".

Историческа драма, която разказва за интимния живот на британското кралско семейство беше обект на критика от страна на британски политици и хора, близки до Бъкингамския дворец. 

Хари каза, че драмата на Netflix е „приблизително основаваща се на истината“ и предпочита „Короната“ пред историите, които е виждал, написани за себе си и семейството му в печата. Хари и Меган се отказаха от издръжката си на кралски особи и заявиха, че ще се издържат сами от собствен бизнес. Те имат договор с Netflix.

Хари каза и че би желал актьорът Деймиън Люис да играе неговата роля в евентуален бъдещ филм за живота му.