Похвалите между старши треньорите на "Лудогорец" и ЦСКА-София Валдас Дамбраускас и Бруно Акрапович продължиха и днес при изявлението на литовеца. Двата съперника излизат утре в пряк сблъсък в Разград от 15 часа, а поне наставниците им демонстрираха добри обноски.

"Орлите" имат само три точки аванс пред "червените".

Вчера Акрапович похвали Дамбраускас за работата му в Хърватия, прогнозира, че надиграването ще е тактическа битка и предположи, че опонентът му обича да играе шах. Точно последното го правело труден противник.

"Благодаря за тези думи, които е казал. Уважавам Бруно Акрапович. Той също е работил в Хърватия. В мача с ЦСКА ще се съревноваваме, ще пробваме стиловете си на игра. След мача ще запазим уважението си. Аз съм по-млад от него, мога само да се уча от него. Акрапович остави сериозна следа с работата си в "Локомотив" (Пловдив), а сега променя ЦСКА. В предстоящата среща обаче ще покажем, че всеки от нас иска отборът му да победи", заяви Дамбраускас, тимът на когото падна от Локо миналия уикенд и това е първото му поражение в България.

След това имаше журналистически въпроси за шаха.

"И в шаха, и във футбола, обичам да съм от водещата позиция. Обичам да играя с бяло. За това всички в клуба сме облечени в бяло, има някаква символика (имаше предвид цвета на анцузите на днешния брифиг, бел. ред.). Футболът обаче е различен. В шаха разчитам само на себе си. Във футбола все пак играчите са живи същества, стратегията е различна. Ние сме готови за мача с ЦСКА, анализирали сме добре противника. Не трябва да забравяме и че част от нашите играчите вече са играли срещу ЦСКА", отвърна Дамбраускас.

Последва питане кой би предпочел като стил - Каспаров (атакуващ) или Петросян (отбранителен)?

"Смятам че обръщаме прекалено много внимание на шаха. Трябва да сме подготвени за мача. От моя страна - да вкарам позитивните емоции, модела на игра и разбиранията на играчите. В един футболен мач може да се случат много неща. На терена, когато сме на живо, виждаме по нещата по определен начин. 

Друго е когато гледаме срещата на запис. Ако се сравним с Петросян - да не кажем нито една дума, или Каспаров - със сигурност няма да се държим като тях. Ако обичаме толкова много шахмата, защо не организираме турнир по шах между треньорите. Може да играем с Акрапович. И тогава ще видим кой е по-добър."

"Лудогорец" ще е без Светослав Дяков, а ЦСКА-София - без Жеферсон. Първият се контузи миналия кръг, а вторият още се възстановява от травма.