Пълни спекулации, нарече министърът на финансите Владислав Горанов информациите за шефа на БНБ Иван Искров, който ставал представител на България в Черноморската банка в Солун. Според него слуховете тръгнали от факта, че правителството отменило назначението на бивш съветник на премиера Орешарски, който бил определен за този пост.

По Би Ти Ви финансовият министър разказа, че днес е говорил с премиера Бойко Борисов и той му казал, че на срещата си с Искров по-рано през седмицата са обсъждали само текущи проблеми на банковата система и несъстоятелността на КТБ, но не е говорено изобщо за бъдещето на шефа на БТБ. Според Горанов никой не може да накара Искров да подаде оставка - нито правителството, нито партия ГЕРБ, защото той имал мандат от 6 години, а институцията е независима. Министърът обаче допълни, че е редно банкерът да постъпи морално и да напусне поста си.

Дадохме коледни добавки на песионерите, защото не искахме да дадем повод за критики от тези, които доведоха страната до ръба на кризата, за 50 милиона лева не си струва да им предоставяме такъв аргумент, посочи още Горанов.