ЦСКА 1948 и "Левски" направиха безлично 0:0 в мач от 19-ия кръг на Първа лига. Така "сините" продължават да са на 8 точки от шестото място, което се заема от новака в елита.

"Левски" във втори пореден двубой завърши при този резултат и отново не създаде чиста голова възможност.

Първото полувреме премина при абсолютна скука. Символичните домакини направиха няколко опита да застрашат своя съперник.

През втората част стана малко по-интересно и то от средата й. Активът бе "Левски" бяха три ъглови удара и опити за атаки, но много безплодни. Пред вратата на тима обаче имаше напрежение.

В 75-ата минута Георги Русев, част от юношеските години на когото минаха на "Герена", стреля отблизо с глава, но в ръцете на вратаря Звонимир Микулич. Секунди по-късно Ивайло Чочев изскочи отляво в пеналта и шутира в аут.

В 79-ата съдията Никола Попов, който не за първи път опитва да развали мач, изглежда реши да стане главно действащо лице и да прогони скуката. Първоначално той отсъди дузпа за ЦСКА 1948 при ситуация, в която Димитър Митков опита да преодолее вратаря Микулич. "Сините" го наобиколиха и арбитърът промени решението си - жълт картон за нападателя за симулация.

Стигна се до суматоха със сблъсъци между съперниците. Малко след това Попов показа със знак, че е имало засада, което още повече обърка играчи, треньори и зрители. От видеоповторенията се видя, че нарушение за наказателен удар няма.

И това бе всичко. ЦСКА 1948 поне подобри представянето си срещу "Левски" - през есента резултатът бе 3:0 за тима от "Герена".

По-рано днес "Царско село" удължи пролетната агония на "Ботев" (Враца) - 3:0 като гост. А "Ботев" (Пловдив) продължава да е без победа тази година - 1:1 с "Монтана" у дома.