В първия ден на март най-студено в 5 сутринта беше на върховете Ботев и Мусала - минус 11 градуса. В ниското студът беше най-осезаем в Казанлък (минус 3 градуса), Чирпан (минус 2 градуса), Пазарджик, Карнобат и Шумен (минус 1 градус), предаде Нова тв.

Преваляванията днес ще засегнат главно централните и източните райони на страната. В Североизточна България и Предбалкана дъждът за кратко ще премине в сняг.

Остава студено с ледени пориви на северен вятър. Температурите в топлата част на денонощието – между 4 и 14 градуса. Най-високи ще са стойностите по долината на река Струма, а най-студено ще е в Североизтока. В рамките на денонощието валежите почти навсякъде ще спрат. 

В планините понеделникът ще е ветровит. Очакват се слаби снеговалежи по високите части. Термометрите ще се колебаят между минус 6 докъм плюс 1 градус, като по билата на Стара планина, Витоша, Рила и Пирин се очакват стойности до минус 10 - минус 12 градуса. 

Облачността още във вторник ще започне да се разкъсва, а от сряда нататък термометрите бързо ще тръгнат нагоре. До края на седмицата стойностите в топлата част на денонощието ще са пролетни.

Слънцето ще е господар на небето в сряда и четвъртък. Нахлуването на по-топъл въздух ще е съпроводено с понижена видимост в някои ниски райони на страната.

В края на седмицата се очаква нов период с по-динамично време с ниски температури и валежи.