Д-р Александър Симидчиев, който преди няколко дни каза, че се е съгласил да участва в парламентарните избори, но не и от коя формация преди официалното обявяване на листите, ще е кандидат от „Демократична България“, научи Клуб Z. Лекарят ще има позиции в две листи, едната от които напред в столицата в 25 МИР, но ще поеме и водаческо място в София - област.

Реденето на имената продължава и може да има размествания в последния момент. В някои райони се очакват изненади, твърдят запознати. 

Водачи в трите избирателни района на територията на столицата ще са тримата лидери на коалицията - председателят на ДСБ Атанас Атанасов в 23 МИР, на „Зелените“ Владислав Панев - в 24 МИР и на „Да, България“ Христо Иванов - в 25 МИР. Така Иванов се изправя на две места в битка срещу Бойко Борисов и Корнелия Нинова - другият такъв сблъсък ще е в Пловдив. Очаква се Атанасов да поеме и водаческото място на ДБ в Благоевград (срещу Росен Желязков от ГЕРБ и проф. Георги Михайлов от БСП, както и срещу Цветан Цветанов - „Републиканци за България“.) Панев пък поема ДБ и в Шумен.

В столичните листи се очаква редом с партийците да се появят на предни места и експерти, някои от които също с политически опит. Такъв е случаят с икономиста Георги Ганев, но ще има и други. 

Във Варна демократичното обединение към момента залага на музиканта Стоян Михалев (ДСБ), в Бургас - Иво Мирчев („Да, България“), казаха още запознати. В Стара Загора начело на листата трябва да застане юристът Атанас Славов. В Пазарджик се очаква това да е дипломатът Стефан Тафров. В Пловдив област водач на ДБ вероятно ще е специалистът по национална сигурност и отбрана Велизар Шаламанов - самият той е родом от Карлово, но поема и още една листа - по всяка вероятност тази в Монтана. 

В Плевен ДБ залага на бившия кмет на града и дългогодишен политик от десницата Найден Зеленогорски. 

В тежкия район Кърджали обединението номинира журналистката Вилдан Байрямова, гласят коалиционните решения, още необявени официално. 

В Смолян в списъка с кандидати се очаква да е Борислав Сандов.

Актьорът Веселин Калановски застава на първото място в листата за изборите в Ямбол.

По места на първи места ще има и представители на местната власт - като във Велико Търново, Габрово, Враца и др. -  съответно общинските съветници Калоян Янков, Ивелин Стоянов, Велислава Лакова. В Кюстендил избраникът за водач е Николай Табаков - артист, художник и общественик, във Видин е съветникът Любен Иванов, в Сливен - Димитър Сяров, в Хасково - Катя Панева, в Търговище - Илина Мутафчиева.

В Русе водач също е общински съветник - Митко Кунчев, както и в Силистра - Златко Куртев. 

В Ловеч начело на листата е експертът по национална сигурност Цвятко Георгиев.