"Мерцедес" показа болида W12, с който през започващия в края на този месец сезон във Формула 1 ще опита да продължи доминацията си, започнала през 2014 г.

Оттогава тимът печели титлите и при пилотите, и при конструкторите. Люис Хамилтън не изпуска лидерството, а през 2016 г. той отстъпи титлата единствено на съотборника си Нико Розберг.

Ако стане №1 и през 2021 г., британецът ще подобри рекорда на Михаел Шумахер, като ще събере осем корони. Днес "Мерцедес" извади на показ колата, с която това може да се случи и отново влиза в битката от позицията на фаворит.

Като начало се вижда черният цвят на колата - отново в чест на подкрепяното от Хамилтън движение Black Lives Matter.

Промените спрямо предишната са много малко, най-вече заради ограниченията, които отборите имаха за този сезон - по-значителни те ще бъдат за 2022 г. 

Има новости по пода и аеродинамиката, които обаче "Мерцедес" все още не осветлява. Те ще се видят в средата на месеца, когато ще започнат тестовете в Бахрейн. Техническият директор Джеймс Алисън обясни, че отборът иска да избегне кражби и все още да държи основните си конкуренти в неведение.

Алисън добави, че се надява промените да помогнат на болида да подобри общото си представяне. 

Люис Хамилтън, който наскоро подписа нов 1-годишен договор с "Мерцедес", обяви, че няма търпение да седне в новата кола. На въпрос дали ще кара и през 2022 г., той отговори, че ще вземе решение по-късно и то ще зависи от това дали още изпитва удоволствие да се състезава, а не от това дали е подобрил върховото постижение на Шумахер.