"Да върнем държавата на гражданите, да си върнем държавата."

Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ при представянето на листите на ДПС за парламентарните избори.

"Предстоят най-важните избори след 1989 г.  Ако тогава трябаше да победи демокрацията, сега трябва да се препотвърди тази победа. Ако тогава трябваше да победи тоталитаризъмА, сега трябва да победим авторитаризма, агресията, арогатността. Тогава трябваше са зададе посоката, сега да се очертае хоризонтът", каза Карадайъ.

Той добави, че ДПС има програма за ускорено икономическо развитие и кадрите, за да го осъществи.

Карадайъ призова да не се погазват правата и свободите, а разделението и противопоставянето да не е модел за правене на политика.

"Да спрем войната между институциите, да има диалог. Да не се пренесе разделението и в гражданите. Искаме по-висок стандарт на живот, чиста среда, просперитет.

Предлагаме реформи във всички сектори. Достоен живот за всеки българкси гражданин. Нормалност в политиката. Рестарт на държавността.

Това зависи от всеки един от нас. От утре с предизборната кампания всички да покажем силата и мощта на ДПС. В името на просперитета и бъдещето на България".

Това заяви Карадайъ, като изказването му бе последвано от скандирания "ДПС! ДПС!"

Лидерът на движението цитира на турски стих от песен, към която добави ДПС и номера му в бюлетината.

"ДПС с две заторени очи мога да намеря и 9 с две затоврени очи мога да намеря", преведе Карадайъ.

Повечето от водачите на листите бяха познати имена. В 25 район на София обаче листата на ДПС се води от Райна Иванова, която е завършила Сорбоната в Париж.