Димитър Димитров-Херо и щабът му остават начело на "Берое", съобщи клубът официално.

Бургазлията подаде оставка - макар тя да не бе обявена официално, след отпадането от "Левски" за Купата на България. "Зелено-белите" поведоха на "Герена" с 1:0, но бяха обърнати за крайното 3:1 в полза на "сините".

Представянето на отбора не е на ниво и в Първа лига. Тимът спечели само първия от трите си мача от пролетния дял, при това с голяма доза спортно щастие във Враца. "Берое" е пети и има четири точки аванс пред шестия ЦСКА 1948. 

В неделя приема "Лудогорец".

"Във връзка с отпадането от „Левски“ за Купата на България и изявената готовност от страна на цялия спортно-техночески щаб да поеме отговорността за представянето на отбора, ръководството на ПФК „Берое“ заявява, че вярва напълно във възможостите им и не оттегля доверието си.

На този етап треньорски рокади не се предвиждат. Желанието на всички в клуба е да сме концентрирани за предстоящите срещи до края на шампионата. Димитър Димитров и неговият екип са доказани специалисти в българския футбол и заедно ще продължим да работим в името на „Берое“, се казва в съобщението на клуба.