Броят на новорегистрираните заразени с коронавирус за последното денонощие е 497, но от едва 2971 направени теста. Това значи отново отново около 16% положителни проби. Това показват данните на Единния информационен портал днес. Активните случаи на болестта в момента в страната са 36 807. За изминалите 24 часа са регистрирани 385 оздравели пациенти. Битката с вируса са загубили още 21 души. 

В момента в болница се лекуват 5776 пациенти. 456 от тях са в тежко състояние и в интенцивни отделения. 

В неделя са поставени нови 1513 дози ваксина, като общият им брой става 288 631.

Тази сутрин в България пристигна нова пратка ваксини - на производителя „Пфайзер“/"Биотнех". Става дума за 21 000 дози. За момента т.нар. зелени коридори за имунизация са спрени, защото тече ваксинация на желаещите членове на секционни избирателни комисии за парламентарните избори на 4 април.  

Заради повишаващата се заболеваемост от COVID-19 в София и Варна от днес спират плановият прием и свижданията във всички лечебни заведения в двете области. Ще бъдат допускани само планови дейности, свързани с трансплантации, лечение на онкологични заболявания, асистирана репродукция и раждане, рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ. Забранено е влизането на външни лица, с изключение на свижданията на пациенти в терминален стадий.